OM LUSEN

Lusen Big Band är Linköpings universitets egna storband. Här spelar allt från studenter till doktorer, från folk som borde studera på LiU till alumner som studerade för länge, länge sedan. Universitetet är en gemensam nämnare för våra medlemmar, men den starkaste är ändå musiken. Vi brinner för musiken, eggas av blotta tanken, och har gjort det från första början. Orkestern bildades år 1985 och har sedan dess haft många intressanta konserter värda att nämna: däribland med Janne Schaffer, en med Peter Asplund och en tillsammans med folkrockbandet Hoven Droven.

 

Vi har alltid gillat musikaliska utmaningar, men har alltid också värnat för den lilla spelningen; få konserter är så tillfredsställande som exempelvis bröllops- och födelsedagsspelningar. Hur låter vi då? Oftast låter vi som ett storband från 1960-talet. Ibland låter vi som något äldre dundersväng och ibland som något yngre mer modernt. Ibland låter vi som bossa och ibland som wienervals. Det är inte helt omöjligt att vi någon gång under konserten låter tonerna iklädas en mer smörig dräkt. Med detta sagt önskar vi sammanfatta vår musikaliska grund som bred.

 

Vår sättning består av fullständigt komp, en saxsektion, en trumpetsektion, en trombonsektion och en eminent sångerska vid namn Frida Knutsson. Det är 4–5 personer i varje sektion och vid konsert mobiliserar vi oss och tar med allt vi äger och har. Som kund behöver du inte tänka på något förutom att vi ska få plats. Vi önskar inget hellre än att få visa dig våra låtar och vårt sound. Boka oss eller ansök om att gå med i orkestern!